در روزهای اخیر، جامعه فوتبال پرتغال و دوستداران این ورزش در سراسر جهان، با خبری تکاندهنده روبهرو شدند: دیوگو ژوتا، ستاره تیم ملی پرتغال و باشگاه لیورپول، به همراه برادرش آندره سیلوا، بازیکن تیم پنافیل، در یک سانحه رانندگی در اسپانیا جان خود را از دست دادند.
این حادثه باعث شد شهر کوچک گوندامار، زادگاه این دو برادر، صحنه وداعی کمنظیر و سراسر اندوه شود. از ساعات اولیه روز جمعه، مردم، فوتبالیستها، مسئولان باشگاهها و حتی رئیسجمهور و نخستوزیر پرتغال برای ادای احترام حضور یافته و مراسم تشییع و خاکسپاری را در کلیسای اصلی شهر برگزار کردند.
دو تابوت قهوهایرنگ، تاجهای گل از سراسر کشور و فضایی آمیخته به سکوت، اشکها و خاطرات شیرین، صحنه مراسم را شکل داده بود. چهرههایی سرشناسی چون روبرتو مارتینز (سرمربی تیم ملی)، برناردو سیلوا، ژوائو فلیکس، روبن دیاز و همچنین نمایندگان باشگاه لیورپول با پیراهنهای گلدوزیشده ویژه، در این آیین عزاداری حضور داشتند. نمایندگان خانواده ژوتا، همسایگان و معلمان دوران کودکی این دو نوجوان، خاطرات و صفات اخلاقی مثبتشان را مرور میکردند و حتی مربی کودکی دیوگو ژوتا از مهربانی و تواضع او سخن گفت.
در همین حال، فرناندو فریرا مربی سابق دیوگو، در مراسم ویژه بزرگداشت این دو بازیکن در باشگاه گوندامار اسسی، با بغضی وصفناشدنی اعلام کرد: «هیچکس شایسته چنین پایانی نیست».
شهر گوندومار نیز در سوگ این دو جوان غرق بود، به احترامشان عزای عمومی اعلام شد، پرچمها نیمهافراشته و تمامی فعالیتهای شهری متوقف گردید. این فقدان سبب شد مردم سراسر پرتغال و اهالی فوتبال، فارغ از رنگ پیراهن و رقابت تیمها، در غمی مشترک سهیم و همدل باشند.
این ضایعه نه فقط برای خانواده ژوتا، بلکه برای دوستداران فوتبال تلخ و سنگین بود. مردمی که دیوگو و آندره را از کودکی و دبستان تا سطح اول فوتبال کشور رشد داده بودند، هنوز باورشان نمیشد که چنین ستارههایی، به این زودی خاموش شوند. بیوه آندره سیلوا و همسر و کودکان دیوگو ژوتا نیز در تمامی مراحل مراسم، سوگ میکشیدند و دل همگان را به درد آوردند.
از نگاه یک ایرانی، این اتفاق غمانگیز یادآور ارزشهای انسانی و میزان احساسات جمعی برای قهرمانانی است که نام و یادشان در قلب مردم تا همیشه زنده خواهد ماند، حتی اگر دیگر در زمین فوتبال نباشند.









ارسال دیدگاه